Länge sedan nu..

HEJ kära vänner!
Nu var det alldeles för länge sedan jag bloggade.
Vad beror det på då? Händer det inget i odlingarna?
Jo, det händer massor, det var den klassiska senvinter-depressionen som slog till med full kraft. Tänk att man är så känslig för det här.. Och vad mörkret och kylan tär på en.
I synnerhet denna vinter tycker jag, den har varit alldeles för lång och våren alldeles för kall!

Jag har inte riktigt hunnit med känner jag. Kylan hängde i länge och det tog tid innan jag kunde flytta ut allt i tunnelväxthuset. Och VIPS så blev det juni och sommaren är här!
Jag som inte ens sått bönorna än! Men det är lugnt, jag hinner det med. Nu har vi drygt tre månader av sol och värme innan det börjar bli dags att tänka på hösten. Ingen stress, kom ihåg det.

Säsongen började med att min tunnel blåste sönder.
Den är begagnad och jag visste att jag skulle få köpa ny plast till den förr eller senare. Dock trodde jag väl att det skulle kunna ske lite mer kontrollerat än vad det gjorde nu. En enda stark vind och hela plasten låg smetad vid marken.
Det fick bli lite provisorisk lagning tills att den nya plasten kom hem…

Min sambo, räddaren i nöden!
Vi kom överens om att trägavlar skulle kunna vara något.
Dels för utseendet, men också för funktionen att stabilisera upp hela stommen.
Det blev bättre än vad jag väntade mig. Det här bygget rör INTE på sig och borde klara både höststormar och vintern som en dans. En sak till, på den bortre gaveln ligger solen på flest timmar per dag och med trägavlar skuggas en del av växthuset. Värmen blir inte fullt lika tryckande och hittills verkar växterna bara uppskatta det. Jag återkommer med en utvärdering när sommaren är över.

Annars då, vad har hänt?
Jo jag har fått flisade gångar i hela köksträdgården. Eller fått och fått, jag har slitit som ett djur med skyffel och kratta. Men fy bybblan va bra det blev! Sååå himla nöjd!
Även en ny odlingsyta har anlagts. 42 meter av nya bäddar. Grundade med gammal ensilage och toppade med anläggningsjord. Vi får se vad jag fyller dessa med under sommaren, jag har inte riktigt bestämt mig än.

Det som står på tur nu är att flytta ut alla försådda sommarblommor och perenner till blomsterplocket, tomaterna ska få sin plats i tunnelväxthuset, rotsellerin måste snarast ut på friland och massor av andra grönsaker ska både sås och planteras ut.
Ni har väl inte missat min odlingskalender som finns sparad i höjdpunkter på min instagram?

Nu hoppas jag att skrivkrampen har lossnat och att vi hörs snart igen.
Ha en riktigt fin sommardag!

// Joanna

Annons

Publicerad av Odlingslugn

Entreprenör och odlingsinspiratör Motto: Odlingslugn Odling på ett lätt och roligt sätt oavsett storlek på trädgård. Kom ihåg att odlingarna alltid blir magiska till slut!

En tanke på “Länge sedan nu..

  1. Det blev ju jättebra med trägavlar på växthuset, bra idé av din man 😀
    Flitig du är med dina odlingar.
    Jag hade supermånga tomatplantor, men alla ”brändes” ihjäl på grund av den heta solen vi haft i sommar, men jag får skylla mig själv att jag inte fixat skugga åt dem, eller placerat dem ”fel” 😦
    Nåja, nytt försök till nästa år. Ska köpa mindre växthus och prova om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: